Whatsapp Püf Noktaları

1 Şubat 2014 Cumartesi

Whatsapp Püf Noktaları

Cep telefonu operatörlerinin SMS paketi satışlarına darbe indiren whatsapp mesajlaşma programını duymayan yoktur. Günümüzde sadece internet paketi ile ses, video ve mesaj gönderme özelliği ile oldukça yaygın bir kullanıcı kitlesine ulaşmıştır. Şimdi bu programda işinize yarayabilecek bazı püf noktalardan bahsetmek istiyorum.


Last seen(son görülme) gizleme teknikleri

İphone Kullanıcıları için :

Whatsapp > Settings > Chat Settings > Advanced > Last Seen Timestamp on > off yolunu seyrederek telefonunuzun son görülme tarihini gizleyebilirsiniz. Bu işlemi yaptığınız zaman siz de diğer kullanıcıların son görülme tarihini göremeyeceksiniz.

Android kullanıcıları için :

Android işletim sistemli telefonlar için son görülme tarihini gizleyebilmek için ekstra bir program edinmeniz gerekiyor. Telaş yapmanıza gerek yok, ücretsiz ve kolayca temin edebilececeksiniz. Yapmanız gereken Google Play Store'a girmek ve ”Hide Block WhatsApp Last Seen” programını indirmek. Bu program sayesinde whatsapp programına girdiğiniz andan itibaren internet bağlantınız otomatik olarak kesilecektir ve siz de gelen mesajları okuyabileceksiniz, cevap yazabileceksiniz. Whatsapp'ı kapattığınız zaman internet bağlantınız tekrar aktif olacak ve gönderdiğiniz mesajlar iletilip, son görülme tarihiniz değişmeyecektir.

BlackBerry kullanıcıları için :

Bu telefonda son görülme tarihinizi gizlemek için herhangi bir ayar yapmak veya program indirmek gerekmiyor. Yapmanız gereken şey whatsapp'a girmeden önce internet bağlantınızı devre dışı bırakmaktır. ”Hide Block WhatsApp Last Seen” programıyla aynı mantık üzerinde bir işlem gerçekleştiriyorsunuz, yani programın otomatik oalrak yaptığı işlemi siz kendiniz gerçekleştiriyorsunuz.

Nokia Kullanıcıları için : 

Nokia model telefonlarda son görülme gizleme işlemi için de tıpkı blackberry gibi bir işlem gerçekleştiriyoruz. Buradaki püf nokta, bütün nokia modellerde internet bağlantısını kapatmak için menü bulunmuyor. İşte bu noktada yapmanız gereken şey, telefonunuzu uçak moduna alarak whatsapp programına girmenizdir. Uçak modu telefonunuzun bütün aktif bağlantılarını devre dışı bırakacağı için, siz de son görülme tarihiniz değişmeden yazılan mesajları okuyup, mesaj yazabileceksiniz. Whatsapp'dan çıkıp mod seçiminizi uçak modundan çıakrdığınız zaman yazdığınız mesaj gönderilecektir fakat son görülme tarihiniz değişmeyecektir.

Bu yazılan yöntemlerin dışında bütün kullanıcılar için ayrı bir özellik daha vardır, bu da son görülme tarihinizin görülmesini istemediğiniz kişiyi engelleme oluyor. Bunu da kullanabilirsiniz fakat belli bir süre sonra engellediğiniz kişi farklı bir telefondan sizi ekleyip online gördüğü zaman engellendiğini anlayacaktır.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Whatsapp uygulaması için pratik çözümler sunmuşsunuz ,bunlardan bazılarını bilmediğimi ve blogunuzdan imdi öğrendiğimi itiraf etmeliyim. Elinize sağlık güzel bir paylaşım olmuş.

Yorum Gönder

 
 
 
 
Copyright © Sosyal Medya Blog