Youtube Nasıl Girilir? DNS Ayarları Anlatımı

2 Mayıs 2014 Cuma



Youtube yasağından kurtulmak çok kolay. Hem de bunun için program kurmanıza hiç gerek yok. Yapmanız gereken sadece dns değiştirmek. Size detaylı olarak DNS ayarı yapmayı anlatacağım ve artık youtube'a erişim sağlayabileceksiniz.

Öncelikle çalışan bir DNS adresi lazım, kendi kullandığım DNS adresini yazıyorum.

#######################
1.satıra 141.211.125.17
2.satırı boş bırakın.
########################


Bunları nereye yazacaz peki. Aşağıdaki adımları izleyin.

Denetiğm masası > Ağ ve Paylaşım Merkezi 

Etkin ağlarınızı görüntüleyin başlığı altında, Yerel Ağ Bağlantısı yazısına tıklıyoruz ve aşağıdaki gibi bir pencere geliyor önümüze. Burada Özellikler diyoruz.


Aşağıdaki gibi bir ekran geliyor önümüze. Burada da İnternet Protokolü Sürüm 4 (TCP/IPv4) yazısını seçip, Özelliklere tıklıyoruz.


Evet, DNS yazma ekranımıza geldik. Burada bize lazım olan kısım kırmızı ile işaretlediğim kısım. Buraya yukarıda vermiş olduğum DNS adresini giriyoruz, veya siz başka bir DNS kullanacaksanız onu yazıyorsunuz ve Tamam'a tıklıyorsunuz.



Artık işleminiz tamam, DNS ayarlama işleminiz bitti. Burada dikkat etmeniz gereken bir husus var ondan bahsetmek istiyorum. Siz bu ayarı yaparken internet tarayıcınız (Chrome,Firefox,İnternet Explorer) her ne ise onu kapatıp tekrar açmanız lazım. Değişikliğin kaydedilmesi için gereklidir. Yoksa siz DNS ayarı yaptıktan sonra açık olan tarayıcınız ile Youtube girmeyi denerseniz açılmayacaktır.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
 
 
 
Copyright © Sosyal Medya Blog