Youtube İle Para Nasıl Kazanılır?

16 Nisan 2015 Perşembe


Merhaba arkadaşlar, bu yazıda youtube üzerinden video yükleyerek nasıl para kazanılacağı konusunda püf noktalardan bahsedecem.
 
 Öncelikle bir youtube hesabınız olmalı, adsense kaydınızı tamamlamış olmanız lazım.

Adsense hesabını youtube'a bağlama konusunda internette bir çok yazı mevcut, hiç bu konulara girmeyeceğim.

Benim burada anlatacağım şeyler daha çok videolarınızın izlenme sayısını nasıl arttıracağınıza yönelik.

Hangi yoldan ilerlemelisiniz?

İçerikleri Türkçe-İngilizce olarak sınıflandıracak olursak eğer, kesinlikle ingilizce içerik ile video paylaşmanızı ve bu yönde kanallar ile çalışmanızı öneririm. Çünkü İngilizce videolar, Türkçe videolara göre neredeyse 2 kat daha fazla para kazandırıyor. Tabii ki işin tek önemli kısmı bu değil. 80 milyon kişilik bir Türkiye nüfusuna karşın, 1 milyara yakın kişilik bir ingilizce bilen insan kitlesi. İngilizce içerik size her türlü avantaj sağlayacaktır.

Videoları nası bulcam?

Videoları bulmak için google videolardan arama yapabilirsiniz. Filtreleme seçeneklerinde "son 24 saat" seçerseniz en son yüklenen videolara ulaşabilirsiniz. dikkat etmeniz nokta, videoları youtube'dan almamanız. Eğer öyle yaparsanız telif sorunuyla karşılaşabilirsiniz ve bunun sonucunda hesabınız kapatılabilir.

Ek ayarlar:

Videolarınızı yüklerken mümkün olduğunca dikkat çekici başlıklar kullanmaya bakın. "Videoda hangi başlık olsaydı açıp izlerdiniz" diye düşünüp ona göre bir başlık belirleyin.

Videonun başlığı kadar, video açıklaması ve videoya girdiğiniz etiketler de önemlidir. Konuyla ilgili en a 5 etiket, konuya yakın alakalı 2-3 etiket ve 1 tane de konuyla alakasız, en çok aratılan popüler kelimelerden etiket girişi yapın.

Son olarak, videonun thumb görüntüsü (izleme öncesi görüntüsü) de önemli bir kısımdır. Eğer videonuz ilginç bir içeriğe sahipse, özel bir thumb görüntüsü eklemenize gerek yoktur. İlgi çekici özel bir thub resmi yükleyip, videoya tıklama sağlayabilirsiniz. Fakat resim ile içeriğin farklı olduğunu gören izleyiciler videoyu terk edebilir.

Kısaca bu bilgiler ile yavaş yavaş ilerleyebilirsiniz. Youtube sabır işidir, 1 hafta hiç izlenme gelmeyen videoya bir anda yüzbinlerce izlenme gelebilir. O yüzden sabırla, istikrar ile videolar yükleyip yavaş yavaş ilerleyin.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
 
 
 
Copyright © Sosyal Medya Blog