Facebok'un Yeni Uygulamaları

14 Temmuz 2014 Pazartesi

Facebok; 2004 senesinden bu yana   resim, video,  metin gibi verileri paylaşma olanağı sunan,günümüz istatistiklerine göre  1 milyarı aşkın kullanıcısı ile en fazla  ziyaret edilen 2.  Sosyal paylaşım sitesidir. Bazı  sosyal ağların satılması veya ücretli hale gelmesi  bu durumun facebook içinde olacağı söylentilerini doğurmuştur.  Bu durum  yönetici kadro tarafından reddedilmiştir.  Facebook, kullanıcı kitlesi sürekli artış halinde olduğundan  sürekli gelişim süreci içerisindedir.  2009 yılında  facebook’un beş yıldır kullandığı arayüzü  tamamen yenilenmiş ve  halen  bu arayüz üzerinde geliştirmeler yapılmaktadır.  Bunun yanı sıra   icon,yeni mesaj sistemi, online listesi,uygulamalar gibi özellikler de getirilerek daha kapsamlı bir  tasarım oluşturulmuştur. Facebookun en çok  merak kullanılan  uygulaması  “Pazar yeri” uygulamasıdır.  

Burada  facebook üzerinden ticaret gerçekleşmektedir.  Satışa  sunulacak objenin resimleri  Pazar yerinde  paylaşılarak  orada bulunan herkesin görmesi sağlanır.  Bu uygulama 2007 yılından günümüze değin  kullanılmakta  ve sürekli olarak  kullanıcısı artmaktadır.  Pazar yeri  ve diğer tüm uygulamalarda  yönlendirmelerden faydalanmak isteyenler  için Facebook  yönetici kadro  her alanda  faydalanılabilecek  Yardım Merkezini  oluşturmuşlardır. Burada  facebook  için  yardım almak istediğiniz her konuyu arattırıp, çıkan yönergeleri izleyerek sorunu çözebilirsiniz. Facebook’un bir diğer uygulaması ise  diğer sosyal  paylaşım sitelerinde  olmayan  görüntülü konuşma özelliğidir. 
Görüntülü konuşma özelliği  Facebook tarafından üretilmiş  bir eklenti  ile çalışabilmektedir. Facebook eklentilerinden bir diğeri ise  dürtme  işine yarayan  Süperpoke ve Xme uygulamalarıdır. Facebook’un en beğenilen uygulamalarından bir diğeri ise  Armağanlardır.  Bu bölümde  kullanıcılar  birbirlerine  küçük  ikonlardan oluşmuş hediyeleri   mesaj olarak veya  yorum şeklinde  yollayabilmektedirler. Bu  ikonlar  yine  Büyük bir marka olan Apple’nin   tanınmış tasarımcısı tarafından  geliştirilmektedir.   Bu hediye ikonlarının  %50’sinin sevgililer gününde  gizli  olarak verildiği , facebook tarafından belirlenmiştir.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
 
 
 
Copyright © Sosyal Medya Blog