Tumblr Nedir?

11 Temmuz 2014 Cuma

Sosyal ağlar günümüzün vazgeçilmezleri arasında yer almayı başardı. Bunu gören girişimciler her gün farklı bir konsepte sosyal ağ yapıları oluşturmaktadır. Bu sosyal ağ yapılarından bir tanesi olan tumblr sizlere tanıtmaya çalışacağım. Tumblr bilinen sosyal ağlar mantığında kendi özel konseptinde varlığını sürdürmektedir. Tumblr bir blok sitesi gibi hareket etmeye çalışsa da çok kullanılan eğlenceli paylaşımların yapıldığı bir platformdur.
Tumblr kullanıcılarının açmış olduğu blok sayısı şuan itibariyle 195 milyona ulaşmaktadır. Bu istatistik bile platformun ne kadar çok aktif kullanıldığını göstermektedir. Tumblr üye olduktan sonra karşınıza aşağıdaki gibi bir görüntü gelmektedir.

Bu ekran görüntüsünden de anlaşılacağı gibi Paylaşım yapabileceğiniz seçenekler görünmektedir.
Tumblr'de
·        Metin Paylaşımı yapa bilirsiniz.
·        Fotoğraf Paylaşa bilirsiniz.
·        Alıntı yaptığınız belirterek paylaşım yapa bilirsiniz.
·        Bir web site bağlantısı paylaşa bilirsiniz.
·        Sohbet şeklinde bir paylaşımda buluna bilirsiniz.
·        Ses paylaşımında buluna bilirsiniz. Bilgisayarınızdaki bir ses dosyasını yükleyerek yada bir siteden direk link adresini paylaşa bilirsiniz.
·        Video Paylaşımında buluna bilirsiniz.
Bunların dışında diğer kullanıcıları takip edebilir onların gönderimlerini tekrar sizde paylaşa biliriniz. Bu paylaşımlar genel duvarda yer alırken ayrıca kullanıcı adınızla oluşan bir mini blokta da görünecektir.
Tumblr  facebook , twitter gibi kendine özgün bir yapıya sahip olması nedeniyle belirli bir kullanım sürecinden sonra bağımlılık yapmaktadır. En güzel özelliklerinden bir tanesi ise sınırları olmakta birlikte bir çok farklı adreste mini blok sahibi olabilirsiniz. Bu sayede her bloğunuz için farklı bir konu belirleyerek  kendinize konsept oluştura bilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
 
 
 
Copyright © Sosyal Medya Blog