Friendfeed Nedir ? Nasıl Kullanılır?

16 Temmuz 2014 Çarşamba




Ülkemizde ve dünyada sıkça kullanılan güzel bir sosyal paylaşım ağı daha sizlerle. Yıllar geçtikçe internet kullanımının her yaştan kişi tarafından yaygınlaşması bu tarz ağların kullanımını fazlalaştırmıştır. İsmindende anlaşılacağı gibi arkadaşlık üzerine kurulu yaygın bir arkadaşlık sitesi. Friendfeed  aslında diğer sosyal paylaşım sitelerini içerisinde barındıran bir ağ.

Şimdi Friendfeedi tanıyalım:
·        Friendfeede isminiz, takma isminiz, mail adresiniz ve belirlediğiniz şifreyle kolaylıkla kaydoluyorsunuz.

·        Friendfeede kullanan arkadaşlarınızı ekleyebilip onlarla iletişime geçebiliyorsunuz.

·        Diğer sosyal ağlar (facebook, twitter, Hotmail, MSN, yahoo) aracılığıyla bu ağları kullanan arkadaşlarınıza davetler yollayarak onlarında bu platforma dahil olmalarını sağlayabiliyor onları friendfeed arkadaş listenize ekleyebiliyorsunuz.

·        Arkadaş listenizde bulunan kişilerle sosyal paylaşımlarda bulunabiliyor; resim, video, yazı gibi birçok şey paylaşabiliyorsunuz.

·        Friendfeed öncelikle kullandığınız diğer ağlarla bağlantıya geçip size arkadaş önerisinde bulunuyor ve diğer ağlarda bulunan arkadaşlarınızı takip etme isteğinizi soruyor böylelikle sahip olduğunuz arkadaşlarınıza kolay ulaşım sağlamış oluyorsunuz.

·        Ayrıca facebook twitter gibi ağlarda paylaşımda bulunduğunuz resim, video ya da içerikler friendfeedde de otomatik olarak görülebiliyor. Yani friendfeedde sizi takip eden arkadaşlarınız sizin paylaşımlarınızı bu platformda kolayca görebiliyor.

·        Kısacası insanlar boş zamanlarında artık spor yapmak, sinemaya gitmek, farklı etkinliklerde bulunmak yerine bu çeşit sosyal medya araçlarını kullanarak sosyalleşmeye çalışmaktadır. Bu nedenle bu kadar büyük bir sektör ortaya çıkmıştır ve diğer ağlar gibi friendfeed de bu pazardan kendisine düşen payı almaktadır.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
 
 
 
Copyright © Sosyal Medya Blog