Twitter'in Yeni Arayüzü

10 Temmuz 2014 Perşembe

Twitter, dünya çapında büyük bir kullanıcı kitlesine sahip  sosyal paylaşım ağıdır. Bu ağ  en fazla  140 karakterden oluşmuş metinleri paylaşma olanağı sunar.   Paylaşılan her metin  tweet  “cıvıldama” olarak nitelendirilir.  Twitter hesabı  olan herkes anında tweet atmaya başlayabilir  ve   paylaşılan tweetleri herkesin görebileceği gibi , kişi tarafından sadece arkadaşlarım olarak sınırlandırılabilir. Arayüzü sürekli gelişim sürecinde olan bu sosyal paylaşım ağı  bir çok aktör, siyasetçi, şarkıcı tarafından da  kullanılmaktadır. Dünya’nın  online SMS sitesi olarak  nitelendirilen bu  dev ağda, çeşitli uygulamalar geliştirilerek   daha kapsamlı tasarımlar  oluşturulmaktadır. 

 Twitter api ve İnstagram gibi yine  kullanıcı kitlesi azımsanmayacak büyüklükte olan yazılımlar  ile   bulma bağlantısını kestiğinde   bir çok geliştirici tarafından tepki almıştır. Bu tepki üzerine  Açık kaynak kodlu  Linux’a girerek  tepkileri azaltmıştır ve halen açık kaynak kod kullanmaktadır.  Twitter’in diğer sosyal paylaşım sitelerinin aksine  kuruluş amacı  arkadaşlar  edinmek değil, kişinin attığı tweet’ler ile popularitesini yükseltmek/tanınmaktır. Twitter  son olarak  etiketleme sisteminde, paylaşım sisteminde  yenilikler getirmiştir. Etiketlemede örneğin; 10 kişinin etiketleneceği bir  metin 140 karakterden sayılmaktaydı. Şimdi  etiketlenenler  140 karaktere dahil edilmeyecek. Bu durum  twitter kullanıcılarında spam tweet  ve raklam amaçlı olabilir şeklinde şüphe uyandırmaktadır.   Paylaşım alanında gelen yenilik ise   tıpkı facebookta olduğu gibi  bir metin ile birlikte  birden fazla  fotoğraf ekleyebilme özelliği   ve  bu fotoğraflara  da  etiketleyebilme özelliğinin gelmesidir.  Yakın zamanda gelen bu yenilik  kullanıcılar tarafından oldukça beğenilmiştir.  

    Twittere  ait bir  yazı   @ sembolünden belli olabilmekteydi.   Twitter  “@” sembolünü de  kaldırmıştır. Bu sembolün kaldırılması  rakibi olan facebook’a benzemesi yönünde olumsuz eleştirileri getirmiştir.   Twitter’in  yapmış olduğu  yeniliklerden en çok beğenilen  DM yoluyla fotoğraf  ekleyebilme özelliği olmuştur.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
 
 
 
Copyright © Sosyal Medya Blog