Google Plus Nedir ?

11 Temmuz 2014 Cuma


Dünyanın en büyük arama motoru olan google bir çok alanda farklı projeler üretmektedir. Arama motoru olarak liderliğe alışan google insanları yönlendiren diğer projelerde de yer almaya çalışmaktadır. Bu projelerden bir tanesi de sosyal ağ projesi olan google plus'dur. Facebook, twitter  gibi dünyanın en çok kullanılan sosyal ağlarla rekabet edebilmek için hayata geçirilen google plus hedeflediği liderliği almak için sürekli kendini geliştirerek ilerlemektedir. Her ne kadar çok yakın bir tarihte facebook ve twitter  geçmesinin imkanı olmadığı görünse de google plus sistemi kendini geliştirmeye devam edecektir.

Google plus sistemi genel olarak facebook alt yapısına benzeyen üyelik ile aktif olarak ve resim , yazı, video gibi paylaşımların yapılmasına olanak sağlayan aynı zamanda üyeler arasında mesajlaşma, görüntülü konuşma gibi özellikleri olan bir sosyal ağdır. Google plus'un bir diğer özelliği ise site sahipleri için özel sayfa profili oluşturmadır. Bu sayede web site sahipleri sitelerindeki eşitli içerikleri sayfalarında paylaşarak diğer kullanıcılara tanıtım yapma olanaklarının olmasıdır.
Google plus üyesi olabilmek için öncelikle bir gmail hesabına ihtiyacınız vardır. Bu gmail üyeliği otomatik olarak google plus özelliği aktif olmaktadır. Daha sonrasında ayarlardan profil sayfanızı editleye bilir sinir. Google plus kullanıcısı olarak bu sosyal ağı incelemenizi tavsiye etmekteyim. Facebook, twitter ve diğer sosyal ağlarda olduğu gibi google plus ağında da çok farklı ve sizleri etkileyecek özellikleri mevcuttur. Bunları tam olarak ancak kullandıkça görebilir ve faydalana bilirsiniz.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Google yapar da iyi olmaz mı mantığıyla bakmıştım ilk gördüğümde.Google plus güzel ve faydalı bir şey ancak bence daha fazla yaygınlaşıp daha fazla kullanıcıya ulaşmalıdır.Bu bağlamda google bunun ile ilgili yatırım yapıp tanıtımını daha iyi yapabilirdi diye düşünüyorum.

Yorum Gönder

 
 
 
 
Copyright © Sosyal Medya Blog